CAMU CAMU (Mycaria dubia)

A camu camu fa az Amazonas vízgyűjtő medencéjében nő, melyet évi 4 hónapon át eláraszt a víz. Az árhullám levonulásával, a talaj és a biomassza , mely tartalmazza a teljes esőerdő összes tápanyagát, újra lerakódik. Ez a záloga annak, hogy itt alakul ki a tápanyagokban leggazdagabb talaj, mely e fákat erre a mikrokörnyezetre jellemző enzimekkel, ásványi anyagokkal és aminosavakkal táplálja. Ez az oka annak, hogy a camu camu tele van máshonnan fel nem lelhető, életerőt serkentő, vitális tápanyagokkal. A camu camu jótékony hatásai:
– Lassítja az öregedési folyamatokat,
– Gátolja a szív- és érrendszeri panaszok kialakulását, és érzelmi kiegyensúlyozottságot biztosít.
– A camu camu gyümölcs több, természetes formában előforduló C vitamint tartalmaz, mint bármely más ismert növény a világon.
– Bioflavonoidokban és aminosavakban gazdag ( főleg válin, leucin, szerin), jelentős mennyiségű béta karotint, kálciumot, vasat, niacint, riboflavint és thiamint is tartalmaz, ezek segítenek az egészségek bőr, haj és köröm megőrzésében.
– Immunrendszer és idegrendszer erősitő, serkenti a vérkeringést, a máj működését, és a légzőszerveket.
– Olyan vírusok ellen is hatásos, mint a herpesz symplex.

A camu-camu szorongásos állapot és nyugtalanság esetén ajánlott, hangulatfokozó, kedélyjavító valamint idegnyugtató hatásai miatt az általános stressz kezelésére is alkalmazható. Enyhébb fokú depresszió, menstruáció előtti idegesség és változás kori feszültség, alvászavarok, szív- és gyomoridegesség ellen is használható. 

Felhasználási javaslat:   Ajánlott napi mennyiség:  naponta  2 x 1-2 kapszula.