Heisteria ( Heisteria pallida )

Egy eddig nagyrészt ismeretlen fafajtát, a Heisteria pallidát elsősorban Brazíliában, az Amazonas-medencében találjuk.

A müncheni egyetemen Prof. DH Wagner a fa kérgében található hatóanyagokat a természet legerősebb növényi gyulladáscsökkentői közé sorolta!

Az aprított fakérget kapszulában, vagy mint esetleg mint tinktúrát csepp formájában kell bevenni.

Különösen a reumás típusú betegségek esetében javasolt a használata, valamint igen hasznos az akut
és krónikus orrmelléküreg-gyulladás, a szem és állkapocs gyulladás, a Bronchitis, esetenként az idült szívizomgyulladás, valamint jellemzően és általánosan a gyulladásos bélbetegségek esetében. Ez a kitűnő természetes hatóanyag a tünetek gyors javulását és megkönnyebbülést hozza.

Eredeti élőhelyén , Brazíliában az őslakosok gyulladásos betegségek kezelésére, általános fájdalomcsillapításra, hátfájás csökkentésére használták és használják évszázadok óta.

Használatával a fájdalom, a reggeli merevség és a duzzanatok rövid idő alatt csökkennek, továbbá a kapcsolódó kutatások bizonyították, hogy laboratóriumi paraméterek szerint a
vérkép is gyorsan pozitívan változik. A markerek, amelyek gyulladást és reumás folyamatok esetén jelen vannak a szer használata során észrevehetően nagyon gyors ütemben csökkennek.

Szintén kitűnő eredményeket hozott használata a kullancscsípések gyulladásos betegsége, a Lyme-kór esetén. A Lyme megtámadja az ízületeket is, a kéreg használata ezekben az esetekben működhet igen pozitívan. Az ilyen esetekben a protokoll szerint használt gyulladáscsökkentő gyógyszerek, antibiotikumok és fájdalomcsillapítók használata igen erős mellékhatásokkal járhat, ezeket lehet csökkenteni ( jó esetben teljesen le lehet állítani ) azáltal, hogy a heisteria kéregből készült anyagokat alkalmazzák.

A fakéreg lényegében mentes a mellékhatásoktól és így igen jól tolerálható.

Egyre több ember szenved reumás betegségekben és a beteg egyre fiatalabbak. Esetenként ma már a gyermekeket is egyre inkább érinti. Gyakran kezdődik lassan, de a fizikai terhelés hatására sokszor gyorsan erősödik. Az érintettek ma már választhatnak az erős mellékhatású gyógyszerek (nem-szteroid típusú gyulladáscsökkentő reuma elleni szerek vagy kortikoszteroidok ) és esetleg a mellékhatásoktól mentes, lágyabb hatású természetes alapú szerek között.

A Heisteria pallida hatása már klinikailag is tesztelt, az Institut für Pharmazeutische Biologie Münchenben a gyógynövényt sok szempontból megvizsgálta. Az eredmények szerint a kéregből készült reuma-preparátumra (őrleményre) a betegek többsége kiválóan reagált.

1-2 hétes kezelést követően a betegek mentesek voltak a fájdalomtól, súlyos esetekben is elegendő volt 4-6 hét alkalmazás. 100 százalékosan bizonyított, hogy a Heisteria kéreg gátolja a gyulladást illetve csökkenti a fájdalmakat.

A Heisteri pallidát ezen felül kiváló eredményekkel alkalmazzák a nagy ízületi terhelésnek kitett sportolók ( páldául hosszútáv és maratoni futók, teniszezők, stb. ) térd, könyök és egyéb ízületi kopásainak illetve esetlegesen fellépő gyulladásainak megelőzésére, vagy a már jelentkező problémák kezelésére.