Olajfa levél (Olea europaea )

Az olajfa akár 15 m-magasra is megnőhet. Levelei ezüstösen szürkés zöldek, törzse csavarodó, gyakran kötegekre szakadók, ágai szétterülők. Virágai füzérszerű bugában nyílnak. Termése 1-3,5 cm hosszúak, kezdetben zöldek, majd megfeketednek, vagy zöldes barnára érnek. Az olajfalevél kivonat egy vadonatúj, különleges és természetes, növényi alapú étrend kiegészítő, melyet az olajfa válogatott leveleiből készítenek, ami 98 féle értékes összetevőt tartalmaz, ezek közül legfontosabb hatóanyaga az oleuropein. Az olajfalevél első hivatalos orvosi említése 150 évvel ezelőttről származik, lázas betegségek és a malária gyógyítása kapcsán.

Az olajfalevél jótékony hatásai

Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy az olajfából származó kivonatoknak (a levelekkel egyetemben) egy saját egészségmegőrző repertoárja van, mely legyőzi avagy ellenáll a fertőző organizmusoknak illetve erősíti az immunrendszert. Hozzájárulhat közérzetünk tartós javulásához, az immunrendszeri betegségekkel (pl. influenza) szemben nagyobb legyen ellenálló képességünk kifejlesztéséhez. A fogyasztók jobb közérzetről, életkedvről, nagyobb aktivitásról, jobb életminőségről számoltak be. Az olajfa gyümölcsének, olajának és levelének jótékony hatását már évezredek óta ismerjük és használjuk.

Vírusos betegségek megelőzésére és hatékony, természetes kezelésére (herpesz, influenza, általános megfázás, stb.)

Gombás fertőzések esetén

Gyulladásos betegségeknél

Ízületi gyulladások enyhítésére

Légúti megbetegedések esetén (asztma, hörghurut),-Allergia esetén

Tartós immungyengeség leküzdésére

Érrendszeri rendellenességeknél

Magas vérnyomás esetén

Krónikus kimerültség és depresszió kiküszöbölésére

Fekélyes állapotok, gyomorsav-túltengés esetén

Húgyvezeték és -hólyaggyulladás,-Orr- és melléküreg gyulladás

TBC, gonorhea, malária

Herpesz I. és II.

Vírusos hasmenés

Vérmérgezés esetén

Az olajfalevél kivonatának segítségével a rákos sejtek növekedésének aránya visszaszorítható,esetenként még meg is állítható. Hatalmas mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, béta karotint, szkvalént, polifenolt és E-vitamint. Negyvenszer több antioxidáns található benne, mint a hidegen sajtolt olívaolajban, amely az olajfa termésének magjából állítható elő. Az olajfalevél tartalmaz ezen kívül még rengeteg pozitív hatású összetevőt, például a vas, szelén, króm, cink, béta-karotin, aminosavak és C-vitamin.