Flor de arena ( Tiquilia paronychoides)

A flor de arena Peru talán egyik legkedveltebb, leggyakrabban használt gyógynövénye, hatóanyagok széles skálájaát tartalmazza, kiválóan alkalmazható elsősorban a szervezet gyors és rendkívül hatékony méregtelenítésére.

Vizelethajtó, vértisztító, erős méregtelenítő anyag, javítja a máj és epefunkciókat, segít a veseproblémák kiküszöbölésében, erős fitokémiás hatóanyagai révén kiválóan alkamas elsősorban az egészségre veszélyes szintetikus élelmiszeradalékok szervezetből való eltávolítására. Méregtelenítő kúrák elsőszámú szereplője.

Jellemzi magas kalcium és vas tartalom. A benne lévő rozmarinsav gyulladáscsökkentő, vírusellenes és antioxidáns tulajdonságú. Kávésav tartalma révén  bakteriosztatikus, gyulladásgátló és májvédő aktivitású.

A kvercetin hatóanyag jelenléte fokozza ezt a hatást – elsősorban mint például antioxidáns, gyulladásgátló, májvédő, valamint mérsékelten hipoglikémiás, anti-aggregációs és ez segít csökkenteni például a sugárterápia következtében fellépő hatásokat.

A rutoside értékes növényi összetevő, antioxidáns és érrendszeri védő tulajdonságai ismertek.

A hyperoside amellett, hogy erős gyulladásgátló hatású enyhe vízhajtó tulajdonsága révén támogatja a tisztító folyamatot a szervezetben.

Zsírsavai kedvezően befolyásolják a bőr állapotát, védi a véredények falait, és támogatja a lipid menedzsmentet.

Rendkívül értékes telítetlen zsírsavakat tartalmaz ( mint például a-linolénsav ) amelyek anti-gyulladásos mediátorok az emberi szervezetben.

Európában ritka, nehezen beszerezhető gyógynövény.