Gyógynövény kombináció a változókori problémák kezelésére

Yam

A jamgyökeret már a mexikói aztékok és a dél-amerikai maják is gyógyításra használták, többek között reumatikus panaszok kezelésére. Az észak-amerikai indiánok is ismerték és nagyra becsülték a növényt. Asszonyaik értettek ahhoz, hogy hogyan kell biztos fogamzásgátlásra, a testük fiatalon tartására és harmonizálására használni.

Különösen Amerikában folynak hosszabb ideje kutatások a mexikói jamgyökérről. Dr. Lee, amerikai orvos több mint 20 tanulmányt készített a jamgyökérből kivont diosgeninből származó természetes progeszteronnal, mely érezhetően csökkentette a klimaxos panaszokat és nagy sikere volt a lassú csontritkulás ellen folytatott küzdelemben. Ezért a mexikói jamgyökeret kifejezetten a fenti panaszokra ajánlja. A női testet két fontos nemi hormon szabályozza, az ösztrogén és a progeszteron. E két hormon kapcsolata és egyensúlya határozza meg nőgyógyászati egészségünket. Sok esetben a fogamzás, aztán pedig a terhesség megtartása is ezen az egyensúlyon múlik.

A megemelkedett ösztrogén szintet a progeszteron hivatott egyensúlyba hozni.
A legideálisabb természetes progeszteront alkalmazni, amely molekula szerkezete teljesen megegyezik a saját petefészkünk által termelt progeszteronnal. A fent említett tudós ( Dr. Lee ) felfedezései magyarázatul szolgálnak arra, hogy az elmúlt két évszázadban Amerikában miért kezelték sikerrel a jam segítségével a menstruációs panaszokat, petefészek-neuralgiát és görcsöket, és a menses valamint a szülés alatt előforduló egyéb problémákat. A jam stimulálja a petefészket, kiegyensúlyozza a progeszteron és az ösztrogén arányát, így népszerű alternatívájává vált a szintetikus hormonoknak a PMS menopauzás tünetek elszenvedői körében.

Muira puama

Az Amazonas vidékéről származó, igen nagy múltú tradicionális használatra visszatekintő fának elsősorban a kérgét és a gyökerét használják fel. A termékenység fájának is szokták nevezni ugyanis a helybeliek a szexuális zavarok, a fáradtság, a neuromuszkuláris problémák és a reumás panaszok ellen használták.

A kéreg és a gyökér igen gazdag telítetlen zsírsavakban, esszenciális olajokban, antioxidánsokban, növényi szterolokban és egy muirapuamin nevű alkaloidban. A muira puama egyre nagyobb népszerűségnek örvend, köszönhetően a szexuális életre, a potenciára, a menstruációs görcsökre és a PMS-re, valamint a központi idegrendszerre gyakorolt hatásának. Kutatások szerint a szexuális élet minden aspektusára jótékony hatással van mindkét nem esetében. Pozitív hatással van a libidóra, javítja a mentális funkciókat segít koncentrálni a munka közben és segít az ellazulásban is, mivel nyugtató hatása van a szervezetre. Az amazóniai őslakosok egyéb gyógynövényekkel kombinálva számos idegrendszeri tünet esetén is alkalmazták a muira puamát, többek között az idős korral összefüggésbe hozható problémákra. Az acetilkolin-észteráz enzim blokkolásának tulajdonítják a hatást, mivel ennek következtében több acetilkolin lehet jelen a központi idegrendszerben, ami segíthet az Alzheimer-kór esetén és memóriaproblémák fennállásakor.

Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy szexuális panaszok kezelésében a muira puama bevitele alkalom vagy kúraszerűen igen hasznos kezelésnek bizonyulhat.

Királydinnye

A királydinnyét az elmúlt évszázadokban a legkülönbözőbb kultúrák használták. A görögök vizelethajtóként és vágyfokozóként, az amerikai indiánok gyulladásellenes gyógyszerként, a hagyományos kínai orvoslásban máj-, vese- és szív-, illetve érrendszeri betegségek ellen alkalmazták.

A gyógyszeripar a múlt század végétől a növényt alapanyagként használja fel. Premenstruációs és postmenopauzális tünetcsoport, valamint férfiaknál az andropauza kezelésére állították elő a Tribestan nevű gyógyszert. A növényből libidóstimuláló, potencianövelő, valamint terméketlenséget kezelő egyéb gyógyszereket is gyártanak.

Fogyasztása mindkét nemnél jelentősen megnövekedett szexuális vágyhoz vezethet. A férfi szervezetében csillapítja a belső nyugtalanság érzését, valamint növeli az izomtömeget, a nőében pedig enyhíti a változókori, klimaxos tüneteket, továbbá csökkenti a testzsír mennyiségét. Jótékony hatásai főleg idősebb férfiak és nők körében bizonyítottak (a betöltött évek számával párhuzamosan ugyanis a nemi hormonok szintje folyamatosan csökken). Javulhat a zsíranyagcsere, egészséges irányba mozdulhat el a vér LDL-koleszterinszintje, erősödik a szív teljesítménye és a vérkeringés. Rendszeres fogyasztása elősegíti, nagymértékben javíthatja táplálékkal bevitt koleszterin felszívódását, helyes egyensúlyát.

Clavo huasca 50mg

A clavo huasca egy Dél-Amerikában, az Amazonas vidékén őshonos kúszónövény amely felnyúlik akár 80 méter magasra is. Kis, fehér virágait a méhek és pillangók nagyon kedvelik. A neve azt jelenti „gerezd szőlő” clavo : gerezd vagy köröm, huasca :szőlő. A növény kérgének, gyökerének és leveleinek van egy jellegzetes, szegfűszeg-szerű aromája, innen ered a másik neve: fehér szegfűszeg.

Tradicionálisan afrodiziákumként fogyasztják. A Clavo Huasca széles körben ismert főleg Brazíliában és Peruban mint fontos természetes afrodiziákum a férfiak és a nők számára egyaránt. A legfontosabb összetevője a két híres gyógynövény keveréknek, melyeket a perui piacokon impotencia és a frigiditás kezelésére árulnak. Az egyik az úgynevezett „Siete Raices” , a másik pedig a „Rompe Calzon” . A Clavo Huasca széles körben alkalmazott, mint természetes afrodiziákum a férfiak és a nők számára Dél-Amerikában ma is. Rendkívül hatékony, különösen a menopauza előtti nők esetében. Ezek tulajdonságainál fogva egyre ismertebb és kedveltebb az USA-ban, több clavo huasca termék már kapható a boltokban mint természetes gyógyhatású készítmény. Egyre gyakrabban felbukkan összetevőként különböző – mindkét nem esetében működő – növényi alapú libidójavító termékekben.

Catuaba

A catuaba egy fa, mely észak Amazónia és Brazília északi régióiban nő. Sárga és narancssárgaszínű virágai vannak, ovális alakú, és sárgásbarnás gyümölcs terem rajta. Az Erythroxilaceae családjába tartozik, kérgében található a nagyon erős erythoxilum alkaloid.

Brazília Pantanal vidékén élő Tupi őslakosok afrodiziákumot készítenek belőle más hozzávalókkal, és annyi bizonyos, hogy a tupik jól ismerik növényeiket.

Erősíti a vérkeringést és a libidót.
Serkentőleg hat a partnerkapcsolatokra, az elveszettnek hitt harmónia újra életre kel.
Az életkor előrehaladásával csökkenő vágyakat is képes fellobbantani